top image

Zimovanje Italija 2023 / 2024


Skijanje Italija 2023 / 2024- Apartmani i Hoteli


Zimovanje Italija 2023 / 2024 - Italija je destinacija koju nikako ne treba zapostaviti kad je skijanje u pitanju. Omiljena je iskusnijim, skijašima jer ima najveći broj strmih i zahtevnijih staza. Ski centri se uglavnom nalaze u blizini francuske granice na samom severu zemlje. Sezona skijanja traje od decembra do aprila, jer im se skijališta nalaze na nadmorskoj visini od preko 2300 metara. Odlično pripremljene staze, hoteli svih kategorija i veliki broj sunčanih dana tokom kojih se pruža pogled na okolinu od kog zastaje dah, su nešto što iz godine u godinu privlači sve veći broj turista. Tradicionalna srdačnost i ljubaznost Italijana kao domaćina, kao i veoma živ noćni život ovu zemlju svrstava u sam vrh poželjnih zimskih destinacija. Skijališta u Italiji su se smestila na samom severu zemlje, relativno blizu granice sa Francuskom, Švajcarskom, Austrijom i Slovenijom. Krenuvši od zapada prema istoku na samoj granici s Francuskom nalaze se Sestriere (400 km staza) i Courmayeur (100 km), na granici sa Švajcarskom Livigno (110 km staza, kao bescarinska zona popularno shopping odredište), regija Skirama Dolomiti Adamello Brenta (380 km staza, s Madonnom di Campiglio – čestim odredištem milanskog jet-seta).Ono što nikako ne treba propustiti i što je i najčešći cilj skijaša je područje Dolomiti Superski – jedan skipass pokriva 12 vrhunskih skijališta i više od 1220 km staza. Tu su uključena skijališta poput popularnog Kronplatza, mondene Cortine d'Ampezzo, neponovljive Sella Ronde sa svoje četiri doline (Val di Fassa, Val Gardena, Alta Badia i Arabba) ili porodične Civette. Najbliže nama su mala, vikend-skijališta uz granicu s Slovenijom poput Piancavalla, Tarvisia, Zoncolana ili Sella Nevee. Uopšteno gledajući, skijališta se u Italiji dižu do nekih 2300 m nadmorske visine u Dolomiti Superski području ili 2800 m nadmorske visine na skijalištima blizu Francuske. To im omogućava dugačku sezonu od decembra pa skoro do aprila. Kao garancija celogodišnjeg skijanja ističu se ledenjaci Cervinia i Passo Stelvio. Staze su uvek vrhunski pripremljene, po potrebi i sa veštačkim snegom. Time Travel vas vodi u nezaboravnu zimsku avanturu i obilazak Italije. Time Travel vas vodi u nezaboravnu avanturu jer vreme je za putovanja.


2023 / 2024
2023 / 2024


Obaveštenje: Sve informacije na sajtu turističke agencije Time Travel su informativnog karaktera. U cilju potpune pouzdanosti molimo Vas da informacije proverite direktno u agenciji. Turistička agencija nastupa kao posrednik u prodaji aranžmana. Hvala na razumevanju.

Letovanje Leto More Autobusom Akcija Aranžmani Ponuda Povoljno Popusti Last First Minute Sajamski Popust Odmor Obilasci Destinacija Jeftino Cena Izlet Putovanje Vikend Putovanje Metropola Evropski Grad Zimovanje Skijanje Wellness Spa Dalake Destinacije Avionom Aktuelne Ponude 2023