Krit – priručnik za vaše letovanje


Krit – priručnik za vaše letovanje


Najveće Grčko ostrvo koje izlazi na tri mora: Jonsko, Egejsko I Libijsko more. Ovo ostrvo delimo na četiri regije: Hanju, Retimno, Heraklion I Lasiti. Krit je rajsko ostrvo sa preko 600 neverovatnih plaža za obilazak.
Heraklion-Glavni grad ostrva - veliki administrativni centar pun znamenitosti. Grad nema plažu, ali ima dosta sadržaja. U Heraklionu se nalazi poznata tvrđava Knosos u kojoj se nalazi muzej na otvorenom. U njemu se nalazi aerodrome na koji slećete kada dolazite na Krit. Sa aerodroma vas dalje transfer vozi do vašeg hotela.
Hanja-Prelep gradić koji nema svoju plažu, ali je bogat raznim sadržajima. Ima puno restorana, kafića I prelep je za obilazak I romantične šetnje. Ima 60.000 stanovnika I poseduje manji aerodrom. Nalazi se na zapadu I izlazi na Jonsko more.
Sledeća dva mesta koja ćemo navesti, su pravi izbor za letovanje na Kritu.
Retimno-pravo turističko mesto sa širokom I lepom peskovitom plažom, dužine 12km. Dužinom cele plaže je šetalište koje vodi do starog grada Retimna, koji je posebno magičan I lep. Ima puno hotela u kojima možete da boravite, kako na samoj plaži, tako i u gradu, u zavisnosti od vaših prioriteta. Retimno je odlična baza za obilazak okolnih najlepših plaža kao što su: Elafonisi, Laguna Balos I ostrvo Gramvusa, Falasarna, Preveli. Retimno je prepuno restorana, kafića, prodavnica I pravi je izbor za vaše letovanje.
Hersonisos-Od glavnog grada Herakliona, Hersonisos je udaljen svega 25km. Smeštaj je dosta povoljan u ovom mestu, pa je preporuka za mlade I one koji žele da prođu povoljnije na svom letovanju. Mesto je sadržajno, i zabavu mogu pronaći i mladi, i porodice sa decom. Ima puno restorana, kafića, diskoteka I noćnih klubova. Porodični hoteli su lepi I uglavnom nude uslugu all inclusive ili polupansion. U samom Hersonisosu je uska plaža, ali u relativnoj blizini, na oko 2-3km možete naći prelepe uvale sa lepim plažama I prelepom bojom mora.
Pored plaža koje smo već naveli, I koje su pogodne za obilazak iz Retimna I Hanje, možete da obiđete I još par lepih plaža: Spinalonga, Vai (najveća šuma Palmi), ostrvo Chrissi, plaža Matala (plaža hipika).
Do svih ovih plaža možete doći organizovanim autobuskim prevozom (izleti-koje možete uplatiti na destinaciji ili autobuskim redovnim linijama) ili rent a car uslugama koje se kreću između 40-50eura.
Vremenska zona za celu Grčku je 1h razlike u odnosu na Srbiju. Do ovog rajskog ostrva možete doći direktnim čarter letom u trajanju oko 1h I 40min. Let iz Beograda je u organizovanim terminima u 05:20h, I u glavni grad Heraklion stižete u 08:15h po Grčkom vremenu. Sa aerodroma imate organizovan transfer do vašeg hotela. Do Retimna transfer traje nekih 1h:15min, dok do Hersonisosa traje kraće, oko 35min.
Sezona traje u periodu od polovine juna do kraja septembra, kada su I organizovani čarter letovi.
Krit je fenomenalno ostvro za obilazak I uživanje.

 

Teme

 

Srodne Objave

 • Jun 06 2024
  Pet jednostavnih recepta grčke salate Blog

  Pet jednostavnih recepta grčke salate

  Pet jednostavnih recepta grčke salate Grčka je jedna mediteranska zemlja. Njeno područje predstavlja čitavo bogatstvo...

 • Jan 16 2024
  Zejtinlik - njegova kratka priča Blog

  Zejtinlik - njegova kratka priča

  Zejtinlik - njegova kratka priča Veliki broj turista odlazi u Solun sa namerom da poseti Srpsko vojničko groblje...

 • Jan 16 2024
  Top 10 hotela u planinskom centru Bansko

  Top 10 hotela u planinskom centru Bansko

  Top 10 hotela u planinskom centru Bansko Bansko je poznati turistički centar u Bugarskoj. Veliki broj ljudi iz naše...

 • Sep 07 2023
  Rajska mesta na Lefkadi idelana za prosidbu lepše polovine

  Rajska mesta na Lefkadi idelana za prosidbu lepše polovine

  Rajska mesta na Lefkadi idelana za prosidbu lepše polovine   Ostrvo Lefkada je jedno od najlepših i...

 

Letovanje Leto More Autobusom Akcija Aranžmani Ponuda Povoljno Popusti Last First Minute Sajamski Popust Odmor Obilasci Destinacija Jeftino Cena Izlet Putovanje Vikend Putovanje Metropola Evropski Grad Zimovanje Skijanje Wellness Spa Dalake Destinacije Avionom Aktuelne Ponude 2024