top image

Letovanje Albanija 2024


Leto Albanija 2024 - Hoteli

Letovanje Albanija 2024 - Da li ste znali da je letovanje u Albaniji sinonim za kristalno čisto more, peščane plaže okružene borovim šumama i magičnu mediteransku klimu? Albanija, kao poslednje skriveno mesto Mediterana, privlači sve više stranih turista. Šta je to što ovu nama susednu zemlju čini posebnom destinacijom za odmor na moru? Mi smo je do sada otkrivali kroz Skenderbeg Turu sledeći srpsku tradiciju na teritoriji Albanije, ali vreme je da ovu zemlju sa burnom istorijom upoznamo i kao letovalište. Nju zapljuskuju dva mora, Jadransko i Jonsko, stvarajući veliki broj uvala, laguna i prelepih peščanih i šljunkovitih plaža. Turizam je u povoju a krase ga upravo ljubazni domaćini i novi moderni hoteli koji su mahom na samoj plažiAko razmišljate da provedete leto u Albaniji, otkrivamo vam zbog čega će vas ova destinacija oduševiti. Albanija - letovanje na rajskim plažama Blaga klima i lepota netaknute prirode na albanskoj obali svrstavaju ovu zemlju u jednu od sve traženijih destinacija za odmor. Zahvaljujući tipičnoj mediteranskoj klimi, leta u Albaniji su topla i uglavnom suva – prosečna temperatura je od 30 do 36 °C, dok je temperatura mora u julu i avgustu čak 25-26°C. Međutim, ono što turiste sve više privlači u ovu neobičnu balkansku zemlju jesu prelepe peščane plaže i tirkizno more. Albanija izlazi na Jadransko i Jonsko more, a na 450 kilometara dugoj obali nalaze se brojne kamenite i peskovite plaže koje sunce obasjava od 250 do 300 dana u godini. Od najsevernije plaže na albanskom Jadranu Velipolje, do prelepih jonskih plaža na jugu u okolini Valone, Sarande i Ksamila – Albanska obala mami turiste neobičnom lepotom prirode. Gradska plaža u Draču (Durres beach) proteže se na oko 10 kilometara i jedna je od posećenijih. Za one koji traže mir i privatnost idealne su manje plaže Šenđin, Gjenerali, Golemi, Mali Robi. Među biserima rajske prirode izdvaja se plaža Spilje, kao i rt Rodon. Zaljubljenici u ronilački sport ne smeju propustiti zaliv Lalzi. Albanska rivijera smatra se poslednjim neistraženim kutkom Sredozemlja. Zbog toga predstavlja pravi raj za avanturiste i odlična je za sve koji letovanje zamišljaju kao intiman odmor na skrivenim plažama. Albanija je južnoevropska država koja je smeštena na Balkanskom poluostrvu.U ovoj maloj mediteranskoj zemlji, netaknuta pariroda i kulturne misterije zajedno stvaraju jedinstven osećaj. Od snegom prekrivenih planina zimi do polja maka u proleće krajolik Albanije se stalno menja, s godišnjim dobima, nudeći posetiocima priliku da uživaju utoplim letnjim odmorima na plaži kao i aktivnom odmoru u prirodi.Na njihovom primorju postoji mnogo čistih, netaknutih plaža, spektakularnih planina, živopisnih dolina reka i mnoga druga prirodna iznenađenja za posetioce.Među nekoliko gradova vrednih spomena su svakako Drač i Sarande nalaze se duž netaknute morske obale Jandranskog i Jonskog mora.
U celoj zemlji postoje novootrkrivena i uzbudljiva arheološka nalazišta, očuvani Ilirski srednjovekovni dvorci kao i vizantijske crkve i manastiri. U poslednjih par godina sve veći broj turista se odlučuje upravo za letoavnje u Albaniji. Neverovatno lepa zemlja sa kristalno čistim morem i belim peskom sa neverovatnim plažama i uvalama. Pored obogaćene prirodne lepote, ova zemlja nudi bogat zbor hotelskog i apartmasnkog smeštaja i to po veoma povoljnim cenama. Hoteli su uglavnom smešteni uz obalu, tako da par koraka vas deli od prelepe peščane plaže i kristlno čistog mora. Pored bogate ponude smeštajnih objekata, Albanija je zemlja ugostiteljstva. U divnim restoranima, kafićima i barovima, možete da uživate u svom omiljenom piću i mediterasnkoj hrani. Ono što ovu destinaciju izdvaja od ostalih su vrlo pristupačne cene usluga. Time Travel agencija je spremila veoma lepu ponudu za vas i to u najpopularnijim turističkim destinacijama: Drač, Ksamil, Saranda, Vlora... Pozovite nas i rezervišite svoje letovanje jer vreme je za putovanja.

letovanje-albanija-smestaj


2024
2024
2024
2024

 

 
Obaveštenje: Sve informacije na sajtu turističke agencije Time Travel su informativnog karaktera. U cilju potpune pouzdanosti molimo Vas da informacije proverite direktno u agenciji. Turistička agencija nastupa kao posrednik u prodaji aranžmana. Hvala na razumevanju.

Letovanje Leto More Autobusom Akcija Aranžmani Ponuda Povoljno Popusti Last First Minute Sajamski Popust Odmor Obilasci Destinacija Jeftino Cena Izlet Putovanje Vikend Putovanje Metropola Evropski Grad Zimovanje Skijanje Wellness Spa Dalake Destinacije Avionom Aktuelne Ponude 2024