top image

Letovanje Egipat 2024


Leto Egipat 2024 - Aranžmani

Letovanje Egipat 2024 - je veoma populrana turistička zemlja koja godinama mami turiste iz celog sveta. Prelepi biser Afrike kojeg krasi Crveno more, glamurozni hoteli i rajske plaže pružiće vam sigurno nezaboravne doživljaje. U Egiptu ćete doživeti najbolji ugođaj u prostaranim hotelima, savršanu uslugu, bogat sadržaj i uživanje u rasjkim plažama okruženim palmama. Svi hoteli u Egiptu uglavnom pružaju uslugu all incluisve. Hoteli su kategorizacije od 3* do 5*. Hrana u hotelima je sve više prilagođena evropskim standardima. Imaju veoma ukusnu i specifičnu kuhinju koju turisti veoma vole. Hoteli u Egipru su poznati i po velikim aqua parkovima i zanimljivim sadržajima kako za decu, tako i za odrasle. Pored toga, Egipat vam pruža krstarenje do rajskog ostrva, vožnju kvadovima kroz pustinju, ronjenje u šarenolikom podzemnom svetu, krstarenje čuvenom rekom Nil, obilazak jedinstvenog beduinskog sela i susret sa njihovom nesvakidašnjom kulturom, spektakularnu posetu doline Kraljeva i obilazak čuvenih piramida i veličanstvenog Kaira. Ono što je specifično za ovu destinaciju je to dan traje veoma kratko. U Egiptu već počinje da pada mrak u 18h. Zato turisti ustaju ranije i uživaju od ranog jutra do prvog sumraka. Kupanje u moru je zabranjeno nakon 18h i strogo se poštuje ta odluka. Destinacija je zanimljiva tokom čitave godine. Sezona kreće od februara i traje do septembra. Februar i mart su blagi meseci i moguće je kupanje u moru, ukoliko su vremenski uslovi pogodni. April, maj, jun, jul, avgust i septembar je pravo leto. Oktobar i novembar u Egiptu su najlepši meseci sa temperatorom oko 30 stepeni. Novembar uglavnom ima temperaturu oko 25 stepeni, s tim da nekad i u ovom mesecu bude pravo leto. Decembar i januar su blagi meseci i nisu za kupanje u moru, ali se bazeni stalno greju pa turisti mogu da se kupaju u toploj vodi.  U Egiptu voda nije za piće, ali ćete u svim hotelima dobiti flaširau vodu. Vremenska zona je ista kao u Srbiji. Valuta je egipatska funta, ali je plaćanje izvodljivo i u dolarima i u evrima. Ova zemlja je bogata mermerom, dragimkamenjem i zlatom. Umnogobrojnim radnjama i bazarima možete da kupite interesantne suvenire i glamurozan nakit. Takođe, u Egiptu možete naći zanimljive začine i čajeve. Najpopularnija destinacija i najomiljenija kod turista je čuvena Hurgada. Pored Hurgade u ponudi je i destinacija Sharm El Sheik. Do Egipta se stiže direktnim čarter letovima u organizaciji turističke agencije Time Travel. Uponudi su dve avio kompanije koje lete do Egipta: Air Cairo i Air Srbija. Air Cairo zbog svoje konekcije pruža jedan dan dužeg boravka u odnosu na Air Srbiju.

egipat kairo


egipat plaža

kairo piramide


egipat kamila


Hurgada od 425€
Hurgada je najpopularnija turistička destinacija kada je u pitanju Egipat. Poseduje obalu dugačku 50km posutu najlepšim zlatnim peskom. U Hurgadi su načičkani najlepši i veoma prostrani hoteli i resorti. Pored sunčanja i kupanja u prelepom Crvenom moru, u Hurgadi možete uživati u ronjenju, vožnji kroz pustinju, obilasku rajskog ostrva, čuvenih piramida, veličanstvenom gradu Kairu i u mnogim drugim sadržajima.
Sharm el Sheik od 639€
Sharm El Sheik je smešten u azijskom delu Egipta. Ovu destinaciju posećuje veliki broj turista širom sveta. Obiluje prelepom razuđenom obalom posutom sitnim zlatnim peskom. U ponudi je veliki broj luksuznih hotela i resorta. Destinacija je savršena za ljubitelje ronjenja jer obiluje šarenolikim podvodnim svetom. Pored uživanja na rajskim plažama, ovde možete uživati u šarmantnom gradiću koji je prepun sadržaja.

 

 
Obaveštenje: Sve informacije na sajtu turističke agencije Time Travel su informativnog karaktera. U cilju potpune pouzdanosti molimo Vas da informacije proverite direktno u agenciji. Turistička agencija nastupa kao posrednik u prodaji aranžmana. Hvala na razumevanju.

Letovanje Leto More Autobusom Akcija Aranžmani Ponuda Povoljno Popusti Last First Minute Sajamski Popust Odmor Obilasci Destinacija Jeftino Cena Izlet Putovanje Vikend Putovanje Metropola Evropski Grad Zimovanje Skijanje Wellness Spa Dalake Destinacije Avionom Aktuelne Ponude 2024