top image

Letovanje Grčka Krit 2024


Leto Grčka Krit 2024 - Avionom

Letovanje Grčka Krit 2024 - Krit je najveće ostrvo koje pripada Grčkoj oblasti, a smešteno je između tri kontinenta Evrope, Azije i Afrike. Izlazi na Jonsko, Egejsko i Libijsko more. Pored prelepih peščanih plaža, uvala i neverovatne prirodne lepote koju Krit ima da ponudi, on spada u istorijski simbol sa puno arheoloških nalazišta i raznih istorijskih znamenitosti. Ostrvo se deli na četiri poznate regije po kojima ga turisti i prepoznaju: Hanja, Retimno, Heraklion  i Lasiti. Po mnogima, baš na Kritu se nalaze najlepše plaže čitave Grčke, kao što su: Elafonisi, Bali, Gramvusa, Vai, Spinalonga.

Hanja je drugo mesto po veličini na čitavom ostrvu. Ovo je najlepši grad Krita i autentičan je po svojim šarenim niskim građevinama i uskim popločanim ulicama. Odiše nekom posebnom energijom, i u njemu se oseća Italijanski duh. Zbog svojih građevina koje su autentično lepe, Hanja asocira na Firencu i Veneciju. U njemu živi oko 60.000 stanovnika. Hanja je vrlo živopisan i urban grad sa puno restorana, kafana, taverna u kojima možete da probate tipične grčke specijalitete. Ovaj grad poseduje i aerodrom. Hanja je stvorena za šetnju i uživanje i tipično je morsko mesto koje u svom srcu ne poseduje plažu. Ali nedaleko od mesta, nalaze se brojne i najpoznatije plaže, na svega 20-ak kilometara udaljenosti.

Retimno je jedno od najpopularnijih turističkih destinacija na Kritu. Mesto je treće po veličini, a čitavom ostrvu, i od aerodroma u Heraklionu je udaljen oko 80km. Ovo mesto posebno krasi njegova lepa i dugačka peščana plaža, koja se prostire uz sam centar grada. More je kristalno i čisto, sa postepenim ulaskom u vodu, što je savršeno za boravak porodica sa decom. Ulazak u vodu je postepen, a more je toplo. Mesto je mirno i na neki način i romantično, pa je samim tim i preporuka za parove. U Retimnu ćete naći veliki broj hotela, od slabije kategorizacije, do vrhusnke ekskluzive. U blizini ovog grada se nalaze lepe peščane plaže koje su jako popupalarne: Misia, Prevolia, Platanias.

Heraklion je glavni grad ostrva i poseduje preko 150.000 stanovnika. Ovo je jedan od najlepših gradova u Grčkoj. Heraklion je pravi urbani i administrativni centar koji poseduje i svoj aerdodrom. Simbol grada je čuveno arheološko nalazište Knosos koje nikako ne trebate zaobići ako letujete na Kritu. Mesto ima veliki broj hotela koji nude smeštaj turistima.

Hersonisos je nekadašnje malo naselje a današnje jedno od najpopularnijih turističkih centara. Nalazi se izmedju glavnog grada Herakliona i malog ali poznatog mesta Agios Nikolaosa. Smešteno je na severu i od glavnog grada je udaljeno svega 20ak kilomtara. Ovo turističko mesto je urbano i idealno za mlade željne zabave i provode. Poseduje moćnu luku oko koje su smešteni kafići, barovo, diskoteke, klubovi. Ovaj deo Hersonisosa, oko luke, poznat je po odličnom noćnom životu jer poseduje najveće i najpoznatije diskoteke na čitavom ostrvu. Mesto je savršeno i za parove koji mogu da uživaju u dugim romantičnim šetnjama uz obalu, na kojoj su načičkani restorani, kafići i barovi koji pružaju prelep pogled na pučinu i mesečev sjaj. Na kraju mesta se nalazi dobro poznati vodeni park Star Beach. U Hersonisosu se prostiru dve peščane plaže smeštene istočno i zapadno od luke.

Agios Nikolaos je posebno i jedinstveno mesto kojeg svake godine posećuje sve veći broj turista. Izdvaja ga jezero Voulismeni koje pretstavlja pravu turističku atrakciju. Sa morem je ovo jezero poveano kanalom. Agios Nikolaos je smešten na najvćem prirodnom zalivu ostrva pod nazivom Mirabelo sa kojeg se pruža neverovatan pogled na zaliv i na grad. Oblast u kojoj je smešten naziva se Lasiti. U svojoj okolini poseduje lepe peščane plaže, a samo mesto zrači nekom posebnom energijom. Prepoznatljivo je po luksuznim radnjama, buticima i raznim prodavnicama. Takođe u ponudi imate bezbroj eksluzivnih hotela koji su turistima na raspolaganju. Bogat je noćnim životom i poseduje puno restorana, kafića, barova, klubova i diskoteka. U večernjim satima zrači posebnom lepotom kada sve sija u polumraku i preliva se u moru.
Time Travel vas vodi u nezaboravnu avanturu jer vreme je za putovanja.

letovanje-grcka-krit10

letovanje-grcka-krit14

letovanje-grcka-krit11

letovanje-grcka-krit15


    


Retimno - od 599 EUR
Amudara - od 579 EUR
Platanjas - uskoro...
Agio Apostoli - uskoro...
Agia Marina - od 676 EUR
Agios Nikolaos - od 825 EUR
Hersonisos - od 520 EUR
Platanjes - od 520 EUR
Agia Apostoli - od 785 EUR
Retimno - od 565 EUR
Retimno - od 545 EUR
Retimno - od 925 EUR
Retimno - uskoro...
Agios Nikolaos - uskoro...
Adelianos Kampos - od 632 EUR
Agios Nikolaos - od 730 EUR
Retimno - od 785 EUR
Retimno - od 675 EUR
Adelianos Kampos - od 645 EUR
Platanjes - od 599 EUR
Agia Apostoli - uskoro...
Platanjes - od 700 EUR
Hersonisos - od 635 EUR
Hersonisos - uskoro...
Retimno - od 585 EUR
Agios Nikolaos - uskoro...
Platanjes - od 595 EUR
Retimno - od 885 EUR
Agia Marina - od 730 EUR
Stalida - 1080 EUR
Kokini Hani - uskoro...
Retimno - od 890 EUR

 

 
Obaveštenje: Sve informacije na sajtu turističke agencije Time Travel su informativnog karaktera. U cilju potpune pouzdanosti molimo Vas da informacije proverite direktno u agenciji. Turistička agencija nastupa kao posrednik u prodaji aranžmana. Hvala na razumevanju.

Letovanje Leto More Autobusom Akcija Aranžmani Ponuda Povoljno Popusti Last First Minute Sajamski Popust Odmor Obilasci Destinacija Jeftino Cena Izlet Putovanje Vikend Putovanje Metropola Evropski Grad Zimovanje Skijanje Wellness Spa Dalake Destinacije Avionom Aktuelne Ponude 2024