top image

Letovanje Grčka Lefkada 2024


Leto Grčka Lefkada 2024 - Avionom / Autobusom

Letovanje Grčka Lefkada 2024 - Lefkada je ostrvo koje pripada Josnkom arhipelagu. Smešteno je između dva poznata ostrva Krfa i Kefalonije I mnogi Lefkadu nazivaju i lepoticom ove regije. Put do ostrva Lefkade je vrlo autentičan, obzirom da ga od kopna deli plutajući most dužine oko 50 metara, kojim prelazite autobsom ili sopstvenim vozilom. Ovo ostrvo je savršeno za avanturistički odmor I obilazak, obzirom da poseduje, po mnogim mišljenjima najlepše rajske plaže u čitavoj Grčkoj regiji. Do nekih plaža možete doći kolima, dok je do nekih plaža pristup nešto izazvniji, pa možete bridićem ili kozjim stazama. Najpoznatije plaže koje nikako ne smete propustiti ukoliko se odlučite da letujete a Lefkadi su: Egrimni, Porto Katsiki, Katisma, Jalos, Milos I mnoge druge. Većinu plaža krasi sitan beli pesak, kako na obali, tako I na morskom dnu I iizrazito plavo more koje se utapa u boju neba. Na Lefkadi možete naći kako apartmasnki, tako I hotelski smeštaj koji nudi pansionsku uslugu. Najpoznatija mesta u kojima letuju srspki turisti su: Nidri-kao najpopulanije, Lefkas-glavni grad, I manja mesta poput Ligije, Nikiane I Agios NIkitasa. 

letovanje-grcka-lefkada-2

letovanje-grcka-lefkada-1


 
Nidri je popularno turističko letovalište veoma traženo kada su u pitanju mladi. Mesto je simbol dobrog provoda I veoma bogatog noćnog života.Poseduje glavnu ulicu koja prepuna svega. Ovde imate veliki izbor restorana, kafića, taverni, diskoteka, beach barova, noćnih klubova, raznih radnji, supermarketa. U predvečernjim satima, glavna ulica u Nidriju se zatvara rampom, pa turisti mogu da se prepuste šopingu I pazare svašta nešto što ovaj gradić može da ponudi, od raznih suvenira, garderobe, do tradicionalnih grčkih proizvoda poput meda, maslinovog ulja, grčke alve po čemu su Grci I poznati.Plaža u Nidriji je šljunkovito peskovita I nije ni nalik rajskim plažama koje se nalaze u neposrednoj okolini, I do kojih jedino možete doći kolima ili skuterom. U Nidriju, ni plaža, a ni boja vode nije ni nalik rajskim plažama Lefkade. U Niidriju ćete prvenstveno naći dobru zabavu I provod. Nidri je odlična baza za obilazak rajskih plaža. Obzirom da je u pitanju mlađa populacija koja posećuje ovo mesto u većim grupama, Nidri prvenstveno nudi apartmanski smeštaj većih kapaciteta. Uz samu gradsku plažu nalazi se lepo popločano šetaište okruženo palmama I ukrašeno raznim cvećem. Tu su I klupice za odmor I uživanje, pogotovo u večernjim satima. U blizini Nidrija se nalazi vodopad čija okolina oduzima dah svojom bujnom vegetacijom, spoj platana, raznih biljaka I različit vrsti palmi a sve to u kombinaciji sa šarenim cvećem , ovom mestu .daje jednu posebnu egzotičnu lepotu.

letovanje-grcka-lefkada-nidri-3

letovanje-grcka-lefkada-nidri-1


Lefkas je glavni grad Lefkade I smešten je na severoistoku ostrva. Ujedno je i najveći i predstvalja kulturno administrativno istorijski centar sa velikim brojem sadržaja za turiste. Od kopna ga spaja plutajući most dužine nekih 50 metara, a najbliži aerodrom je u Prevezi na svega 15km od grada. Zbog svoje savršene pozicije, idelna je baza za smeštaj turistima i obilazak rasjkih okolnih plaža koje se nalaze u neposrednoj blizini. Lefkas prvenstvemo nudi hotelski smeštaj kategorizacije od 2* do 5*. Pored hotela, u ponudi je i apartmasnki smeštaj. Ima oko 8000 stanovnika i veliki broj turista u špicu sezone. Krasi ga velika luka na kojoj su usidreni brodovi, kruzeri i jahte. Uz samu luku se nalaze kafići i restorani u kojima možete da uživate u neverovatnom pogledu na šarene brodove i svetleće jahte. Lefkas je pravi morski gradić i odiše nekim posebnim mediteranskim šarmom. U glavnoj ulici je pešačka zona koja je prepuna radnji, butika, supermarketa, restorana, kafićam,,, Lefkas je savršena destinacija za mlade jer je bogat noćnim životom i poznat je po dobro i nezaboravnom provodu. Ovaj biser Lefkade ima dva trga, od kojih je jedan odmah uz luku i obiluje bujnom vegetacijom, dok se drugi nalazi u centru grada, nedaleko od glavne ulice. U samom srcu grada ne postoji plaža, ali nedaleko od Lefkasa se nalaze plaže do kojih se brzo dolazi, a to su: Kastro, Amoglosa, Gira i posebna plaža Mili. Mili se izdvaja od drugih i važi za jedisntvenu plažu zbog čuvene četiri vetrenjače koje se nalaze na njoj.

letovanje-grcka-lefkada-lefkas-3

letovanje-grcka-lefkada-lefkas-1

Agios Nikitas je malo tradicionalno grčko mesto koje se sastoji od glavne ulice koju krase lepe grčke kućice okružene cvećem, par restorana, barova, kafića, radnjica, suvernice… U Agios Nikitasu možete pronaći veći broj apartmanskog smeštaja a svakako ima I hotela sa pansionskom uslugom. Ono što posebno krasi ovo mesto je istoimena plaža koja važi za jednu od ajlepših na čitavom ostrvu. Plaža je posuta finim peskom I široka je, dok je ulazak u more plitak a boja vode poseduje neverovatne nijanse plave I zelene boje. Plaža je savršena za ljubitelje sunčanja, jer nema prirodnu hladovinu a ni suncobrane I ležaljke. Beg od sunca možete pronaći u obližnjim beach barovima koji se nalaze odmah uz plažu. Mesto je savršeno za miran I opuštajući odmor. Na neki način odiše romantikom pa je preporuka za parove. Odlična lokacija Agios Nikitasa I blizina glavnog grada Lefkas, pruža turistima odlazak u veće mesto za nekik 15-ak minuta vožnje ukoliko postoji želja za provodom ili većom kupovinom. Iz ovog mesta možete obići najlepše rajske plaže ostrva,poput Milosa, Katizme, Pefkulja, Porto Katsiki, Gremnio.

letovanje-grcka-lefkada-agiosnikitas-1

letovanje-grcka-lefkada-agiosnikitas-2     

 
Ligia je malo mesto na Lefakdi koje je od glavnog grada Lefkasa udaljeno samo 4km. Ovo mestašce je simpatično i poseduje ribarsku luku jer je samo mesto poznato kao ribarsko selo. Poseduje par restorana u kojima možete da jedete uvek svežu ribu i morske plodove. U okolini Ligije se nalazi veliki broj luka gde se konstatno usidruju brodovi, jahte i jedrilice. Klima je mediterasnka i leta su veoma topla i duga, skoro bez padavina u toku godine. Plaže u Ligiji su uglavnom šljunkovite sa kombinacijom peska, ali je more tirkizno plave boje i voma toplo. Ligija je odlična polazna tačka za obilazak rasjkih plaža koje ovo strvo poseduje. Mesto je stvoreno za porodična letovanja i sve one koji žele isključivo miran odmor. Blizina grada Lefkasa je ogromna prednost ukoliko se uželite dobrog provoda i izlazaka, šopinga i šetnje u ulicama gde sve vrvi od ljudi. Simbol ove oblasti je dvorac Agios Georgios koji se nalazi nedaleko od ovog mesta i koji je preporuka za obilazak.  Time Travel vas vodi u nezaboravnu avanturu jer vreme je za putovanja.

letovanje-grcka-lefkada-ligija-1

letovanje-grcka-lefkada-ligija-2


Obaveštenje: Sve informacije na sajtu turističke agencije Time Travel su informativnog karaktera. U cilju potpune pouzdanosti molimo Vas da informacije proverite direktno u agenciji. Turistička agencija nastupa kao posrednik u prodaji aranžmana. Hvala na razumevanju.

Letovanje Leto More Autobusom Akcija Aranžmani Ponuda Povoljno Popusti Last First Minute Sajamski Popust Odmor Obilasci Destinacija Jeftino Cena Izlet Putovanje Vikend Putovanje Metropola Evropski Grad Zimovanje Skijanje Wellness Spa Dalake Destinacije Avionom Aktuelne Ponude 2023