top image

Letovanje Kipar 2023

Leto Kipar 2023 - Hoteli

Letovanje Kipar 2023 - Republika Kipar je ostrvska zemlja u Sredozemnom moru, treće po veličini ostrvo u Evropi sa površinom od 9.251km2 i oko 233km obale. Kipar mnogi zovu i Afroditino ostrvo, jer se prema predanju ovde iz morske pene rodila grčka boginja ljubavi. Kroz istoriju koja je stara oko 10.000 godina, naseljavali i osvajali su ga Grci, Rimljani, Asirci, Persijanci, Egipćani, Vizantijci i Krstaši, što je razlog zašto se ovde preplicu mitologija i drevna istorija. Kipar ima jako razvijen turizam zahvaljujući bogatoj istoriji, lepo uređenim letovalištima - na čijim ulicama se mogu videti mnogi luksuzni automobili, ljubaznim i odmerenim ljudima, kvalitetnim, dobro opremljenim hotelima, toploj mediteranskoj klimi, prelepim plažama, zanimljivim dešavanjima kako na plažama tako i u noćnim klubovima, kvalitetnom vinu, dobrom šopingu - gde su zastupljeni najpoznatiji svetski dizajneri po pristupačnijim cenama nego u drugim metropolama.
Bitne napomene: Za korišćenje električnih aparata potreban adapter Tip G koji se može kupiti u lokalnim radnjama ili pozajmiti na recepciji hotela.
Na Kipru se vozi po pravilu leve strane (englesko pravilo).
Naš predlog izleta možete pogledati OVDE:
Afroditina plaža – Pafos,
Nikozija i Larnaka
Planina Trodos - Kikos manastir.
AJA NAPA
Nalazi se na jugoistočnoj obali, oko 40 km od Larnake, 8 km od Protarasa, u blizini rta Greko. Poznata je po predivnim belim peščanim plažama nosiocima plave zastave EU, zbog kristalno providne tirkizne vode i sadržaja koje nude. Pored porodičnog letovališta, ovo mesto je poslednjih godina postalo i „prestonica zabave“ sa preko 150 barova i diskoteka, pa je poznato i pod imenom „kiparska Ibica“. Za nepunih desetak godina Aja Napa je od ribarskog sela postala veoma posećen turistički centar ostrva, sa novim hotelima duž kilometarske obale, sportovima na vodi, nepreglednim belim peščanim plažama uz tirkizno more i kirstalno čistu vodu od kojih 61 nosi obeležje plave zastave. Aja Napa je omiljeno letovalište i među ljubiteljima ronjenja.
LARNAKA
Larnaka najstariji je grad na ostrvu, treći grad po veličini, ima 75.000 stanovnika, udaljen je 5 km od najvećeg međunarodnog aerodroma na Kipru. Nalazi se na jugoistočnoj obali i luksuzno je letovalište u čiju luku dolaze turisti sa skupim jahtama.
Preteča današnje Larnake je antički grad Kitijum, čije su ruševine i danas vidljive. Značajno turističko odredište sa brojnim znamenitostima i turističkim atrakcijama kao što su ruševine antičkog Kitijuma - iz 13. veka. Grad je poznat po lepo uređenom šetalištu uz obalu mora, duž kojeg se nalaze drvoredi palmi a veliki broj peščanih plaža nagrađeno je plavom zastavicom.
LIMASOL
Drugi grad po veličini, posle glavnog grada Nikozije, predstavlja glavnu trgovačku luku i važan turistički centar. Od aerodroma Larnake udaljen je oko 65 km. Poznat je kao glavna luka ostrva i centar vinarstva koji nudi spoj peščanih plaža i poslovno-trgovačkog centra sa zabavnim noćnim životom.
Limasol ima prelepu peščanu plažu sa dugim i lepo uređenim šetalištem duž mora.
PAFOS
Pafos ima 40.000 stanovnika, nalazi se u jugozapadnom delu ostrva, oko 110 km od Larnake, drugi je međunarodni aerodrom na ostrvu. Pafos je legendarno mesto rodjenja boginje ljubavi i lepote, Afrodite.
Grad je bio glavni grad Kipra u helenističkom i rimskom razdoblju, o čemu svedoče brojni spomenici zbog kojih je Pafos upisan na listu svjetske kulturne baštine UNESCO. Duž obale Pafosa postoji veliki broj malih peščanih plaža koje su popularne za porodice sa decom zbog sadržaja koje nudi i mnogobrojnih taverni.
PROTARAS
Protaras nalazi se na oko 45 km od Larnake, na istočnoj strani ostrva, na samo 9 km od Aja Nape i 5 km od Famaguste, granične linije. Živopisno turističko mesto koje se proteže duž „Fig Tree Bay“ (zaliva smokvinog drveta) na jugoistočnoj obali ostrva. Pre nego što je postao turističko mesto, Protaras je bio nenaseljen, mesto pokriveno vetrenjačama, neke još uvek postoje. Protaras karakterišu peščane plaže, mirna i topla voda tako da su idealne za porodice sa decom. N U Protarasu se nalazi manji vodeni park, idealan za porodice sa malom decom.Kipar je smaragdno ostrvo smešteno u Sredozemnom moru. Nosi naziv i Afroditino ostrvo jer postoji verovanje da se baš na ovom ostrvu iz morske pene rodila boginja ljubavi Afrodita. Kipar danas predstavlja pravo luksuzno ostrvo. Načičkano je gracioznim hotelima, vilama, luksuznim automobilima. Poseduje prelepe plaže i turistima nudi razna zanimljiva dešavanja. Odličan je izbor svima koji vole dobar noćni provod, hedonistima koji uživaju u specijalitetima i kvalitetnom vinu. Kipar može da se pohvali i većim brojem izabranih butika sa poznatim svetskim brendovima po veoma pristupačnim cenama. Jedna od zanimljivosti ove zemlje je da se ovde vozi sa leve strane po engelskom pravilu. Time Travel je spremio veliki broj hotela u najpoznatijim letovalištima na Kipru, a to su: Larnaka, Aja Napa, Limasol. Rezervišite svoje letovanje i direktnim čater letom iz Beograda osetite energiju ovog prelepog ostrva. Pozovite nas i rezervišite svoj izabrani hotel jer vreme je za putovanja.

letovanje-kipar-hoteli


Larnaka od 538€
Ovaj šarmantni gradić je smešten u jugoistočnom delu Kipra. Poseduje lepe hotele smeštene uz samu prelepu obalu sa peščanim plažama i tirkiznim morem. Larnaku krasi i veličanstvena luka, kao i mnogobrojni restorani, radnjice, kafići, suvenirnice...Grad poseduje preko 50.000 stanovnika.
Aja Napa od 304€
Aja Napa je najposećenije mesto na Kipru. Mnogi ga nazivaju "Kiparska Ibica". Prepoznatljivo je po svojim rasjkim plažama sa belim peskom i neverovatno lepom bojom mora. Po mnogima su ovde najlepše plaže na ostrvu. U ponudi su lepi i luksuzni hoteli smešteni uz samu obalu. Aja Napa je poznata i po veoma bogatom noćnom životu, pa je omiljena destinacija kod mladih.
Limasol od 384€
Limasol je smešten u južnom delu Kipra. Predstvalja veći turistički grad sa prelepim šetalištem uz samu obalu mora. Plaže su duge i peščane i usluga u hotelima je na visokom nivou. Idealan spoj za uživanje u kupanju i sunčanju i obilascima. Limasol je bogato mesto istorjiskim znamenitostima.


Obaveštenje: Sve informacije na sajtu turističke agencije Time Travel su informativnog karaktera. U cilju potpune pouzdanosti molimo Vas da informacije proverite direktno u agenciji. Turistička agencija nastupa kao posrednik u prodaji aranžmana. Hvala na razumevanju.

Letovanje Leto More Autobusom Akcija Aranžmani Ponuda Povoljno Popusti Last First Minute Sajamski Popust Odmor Obilasci Destinacija Jeftino Cena Izlet Putovanje Vikend Putovanje Metropola Evropski Grad Zimovanje Skijanje Wellness Spa Dalake Destinacije Avionom Aktuelne Ponude 2023