Najudobniji turski pamuk


Najudobniji turski pamuk

Pamuk ima bogatu istoriju koja dopire iz davnih vremena, i iz raznih kultura širom sveta. Najprepoznatljivija država kada je u pitanju pamuk je Turska. Istorija turskog pamuka je fascinantna I ona predstavlja razvoj svetske industrije pamuka, kakvu je mi poznajemo i danas. Turski pamuk se izdvaja od drugih, upravo zbog same njegove istorije, odličnog kvaliteta I specifičnosti. U daljem tekstu saznaćete detaljnije o samoj istoriji turskog pamuka I onome što ga čini svetski prepoznatljivim.
Pamuk se u Turskoj proizvodi još od 400. godine pre nove ere. Najveći uticaj za proizvodnju pamuka ima turska mediteranska I topla klima I pogodno I plodno zemljište. Vekovima unazad, ovaj proizvod je zadržao ručno obrađivanje, I to na samom mestu uzgoja, u domaćinstvima gde tehnike tkanja I predenja nisu zamrle, I prenose se sa kolena na koleno. U doba Rimskog carstva, u hramovima I javnim kupatilima, peškiri od turskog pamuka zauzimali su svoje veličanstveno mesto. I tada, kao I danas, ovi peškiri su izuzetno mekani I lagani. Svaki region posebno je imao svoje određene dizajne I šare, koji su bili njemu namenjeni. I danas, najveći ugled u čitavom svetu ima upravo turski pamuk. Nedavna istraživanja ukazuju da preko 40% svetskog organoskog pamuka je proizvedeno baš u Turskoj. Ono što je važno I što doprinosi samom kvalitetu ovog njihovog proizvoda je da u njegovom sastavu ne postoje nikakve štetne materije. Dok, na primer, veći proizvođači pamuka, poput Indije I Kine za proizvodnju pamuka koristi razne pesticide I hemikalije, pa se samim tim njihov pamuk daleko razlikuje od turskog. U današnje vreme, pored proizvodnje peškira, Turci od pamuka proizvode raznu garderobu, koja je pre svega prirodna, visokokvalitetna I preudobna. Danas je sve više potrošača koji zahtevaju visokokvalitetne proizvode. Kao što žele da znaju odakle dolazi hrana koju jedu, isto tako vode računa I o garderobi koju nose, da li je od prirodnog materijala I bez otrovnih sastojaka, koji mogu I preko kože da ugroze njihovo zdravlje.
Turski pamuk se prosto razlikuje od ostalih, I vrlo lako ćete ga prepoznati, po samom njegovom sastavu I mekoći. Kada jednom osetite tu mekoću turskog pamuka, u peškiru ili odeći, povratka na druge pamučne proizvode je prosto nemoguć. Takođe, od velikog značaja je to da nakon pranja turskih pamučnih stvari, nećete izgubiti mekoću I kvalitet. U današnje vreme Turska je veliki izvoznik razne pamučne robe, pa pravi turski pamuk možete naći i u Srbiji. A da ne pričamo o Turskoj, gde apsolutno na svakom koraku možete kupiti njihov pamuk, nezavisno od toga u kom mestu se nalazite. Ukoliko posećujete ovu zemlju, obavezno kupite neki pamučni proizvod.

 

Teme

 

Srodne Objave

 • Sep 07 2023
  Rajska mesta na Lefkadi idelana za prosidbu lepše polovine

  Rajska mesta na Lefkadi idelana za prosidbu lepše polovine

  Rajska mesta na Lefkadi idelana za prosidbu lepše polovine   Ostrvo Lefkada je jedno od najlepših i...

 • Apr 19 2023
  Najlepše atrakcije autentične Barselone - Španija

  Najlepše atrakcije autentične Barselone

  Najlepše atrakcije autentične Barselone Barselona je poznati urbani grad Španije. Ona je simbol najveće...

 • Mar 10 2023
  Deset razloga da se odlučite za letovanje u Turskoj Antalija

  Deset razloga da se odlučite za letovanje u Turskoj

  Deset razloga da se odlučite za letovanje u Turskoj Turska je jedna od najtraženijih turističkih destinacija. Iz mnogo...

 • Feb 14 2023
  Zejtinlik - njegova kratka priča Blog

  Zejtinlik - njegova kratka priča

  Zejtinlik - njegova kratka priča Veliki broj turista odlazi u Solun sa namerom da poseti Srpsko vojničko groblje...

 

Letovanje Leto More Autobusom Akcija Aranžmani Ponuda Povoljno Popusti Last First Minute Sajamski Popust Odmor Obilasci Destinacija Jeftino Cena Izlet Putovanje Vikend Putovanje Metropola Evropski Grad Zimovanje Skijanje Wellness Spa Dalake Destinacije Avionom Aktuelne Ponude 2023