top image

Letovanje Grčka Tasos 2024


Leto Grčka Tasos 2024 - Apartmani

Letovanje Grčka Tasos 2024 Aranžmani - Tasos je pravi smaragdni dragulj smešten u severnom delu Egejskog mora. Predstavlja najbliže grčko ostro koje je dostupno našim turistima. Trajektom od Kavale ili Keramotija, do ostrva se stigne za nekih pola sata. Ovo ostrvo je bogato bujnom vegetacijom, i to prvenstveno borovom šumom, pa ga mnogi nazivaju „plutajuća šuma“. Ne tako veliko ostrvo, ali puno svega i veoma popularno kod naših turista. Na Tasosu možete da pazarite razne vrste veoma kvalitetnih meda. Poznato je po znamenitosima, manastirima i raznim istorijskim crkvama. Ima nestvarno lepe plaže od kojih svaka nosi svoju posebnu lepotu. Golden beach koja je posuta najsitnijim zlatnim peskom, Paradise beach-rajska plaža koju je nemoguće opisati rečima, sa belim peskom i neverovatno tirkiznim čistim morem, mermerna plaža sa belim kamenčićima koje krase čitavu obalu, Aliki, Posili Amos, Tripiti i mnoge druge. Ono šte ja autentično za ovo mesto je nestvarni prirodni bazen koji se nalazi u steni i po grčkoj mitologiji ovaj bazen po nazivu Giola simbol je grčkog Boga Zevsa koji predstavlja njegovo oko kojim je po verovanju nadgledao svoju ljubavnicu. Pored nestvarnih plaža, turistima je na raspolganju i fabrika zlata, nedaleko od poznatog turističkom mesta Limenarija, u kojoj mogu pazariti nevoravtno lep i unikatan nakit. Svako ko dođe na Tasos ne bi trebalo da propusti jagnjeće pečenje po kojem su meštani Tasosa daleko poznati. Preporuka je selo Teologos, nedaleko od turističkog mesta Potos, koji u prelepom ambijentu kemenog sela turistima nudi ukusno pečenje u gčrkom restoranu sa kariranim stoljnacima ispod guste vinove loze. Tasos je savršen za turiste koji svoj odmor planiraju sopstvenim prevozom, a svkako je pogodan i za one koji na svoj odmor dolaze autobusom, jer su u situacij ida iznajme auto ili skuter i obiđu čitavo ostrvo. Od poznatih turističkih destinacija u kojima se putnicima izdaje apartmanski i hotelski smeštaj izdvojili bi sledeće:
Limenarija – drugo mesto po veličini na čitavom ostrvu. Limenarija je gradić sa prelepim dugim šetalištem uz samo more. Na šetalištu su divni grčki restorani i taverne u morskom stilu. Ovde možete probati najkvalitetniju ribu i morske plodove. Pored restorana, tu su i poslastičarnice i razne radnje koje su prepune svega. Plaža u Limenariji je bila šljunkovito-peskovita, a u poslednjih par godina sve više peskovita jer su brodovi i jahte koji su se ukrcavali sve više na pučinu, morskim strujama donosili pesak.
Limenas – glavni grad ostrva i ujedno i najveći na Tasosu. Poseduje prvenstveno hotelski smeštaj a pored hotelskog tu su i vile za izdavanje ali nešto luksuznije u odnosu na druga mesta. Grad je prepun svega, od kafića, restorana, ogromne luke sa divnim popoločanim šetalištem, butika, prodavnica... Limenas je savršen za mlade , obzirom da ima bogat izbor kada je noćni provod u pitanju. Limenas poseduje svoju gradsku plažu koja se nalazi u samom srcu mesta, ušuškana uz staru luku. Plaža je jako lepo sređena sa prirodnim hladom, sitnim peskom i lepom bojom mora. Jedina mana joj je što je mala, pa je u sezoni ovde baš velika gužva. Na dva kilometara od Limenasa nalazi se jedna od najlepših plaža na ostrvu – Makrijamos. Ulaz na plažu se plaća oko 3e, ima puno prirodne hladovine i autentična je sama po sebi jer je smeštena u četinarskoj šumi. Poseduje ležaljke, suncobrane, kafiće, taverne, mini zoo vrt.
Potos je najpopularnije letovalište na Tasosu, i jedno je od omiljenih kada su srpski turisti u pitanju. Nalazi se na samo 3km od Limenarije. Potos je malo ali urbano mesto prepuno svih sadržaja. U sezoni ovde sve vrvi od ljudi i ima puno kafića, restorana, prodavnica, sadržaja za decu. Plaža u Potosu je izrazito peskovita i sa postepenim ulaskom more. Mesto je savršeno za porodična letovanja, a isto tako i za mlade koji vole izlaske i uživanje u odličnim kafićima i restoranima. U ponudi su veliki broj hotela i apartmana koji su na raspolaganju srpskim turistima.
Skala Potamia je malo mestašce na severoistoku ostrva koje se nalazi u zalivi Golden beach. Savršeno je za ljude koji isključivo žele odmor i mirno okruženje. Ima par radnjica u kojima možete da pazarite najosnovnije stvari, par kafića i nekoliko grčkih taverni. Idealna je za porodice sa malom decom, obzirom da je mesto ravno i bez uzbrdica. Plaža je veoma široka i peskovita, a ulazak u divnu tirkiznu vodu je postepen. Na jednom delu plaže postoje i i gračke namenjene deci, kao i razni drugi sadržaji.
Golden beach je po mnogima mesto sa najlepšom plažom na čitavom ostrvu. Poseduje zlatan pesak posut na širokoj plaži i kristalno čisto more sa posetpenim ulaskom. Plaža je dugačka oko 1,5km i poseduje tuševe i kabine. Ovo naselje prvenstveno nudi putnicima hotelski smeštaj bogat raznim sadržajima. Mesto je preporuka za parove i porodična letovanja.
Pefkari je veoma malo mesto smešteno između dva najpoznatija turistička mesta Potosa i Limenarije. Dobilo je naziv po grčkoj reči „pefkos“, što u prevodu znači bor. Pefkari je okružen borovom šumom koja se u nekim delovima spušta sve do mora pa samim tim stvara i prirodnu hladovinu na plaži. U ovom mestu imate dve plaže koje se nadovezuju jedna na drugu, i od kojih je jedna peskovita a jedna šljunkovita. Miris četinara u kombinaciji sa mirisom mora ovom mestu daje poseban šmek. Boja mora je neverovatno lepa jer se borova šuma utapa u vodu i daje divnu zelenu nijansu. Pefkari je savršen za miran odmor i porodice sa malom decom. Plaža je obeležena plavom zastavicom zbog neverovtne čistoće. U mestu imate dva dobro snabdevena super marketa za osnovne potrebe. A ukoliko se uželite malo gužve i provoda tu su Potos i Limenarija.
Tripiti beach je veoma široka šljunkovita plaža. U moru su kamene ploče ali je boja mora neverovtno plava. Mesto je malo i nudi većim delom apartmasnki smeštaj. Poseduje par prodavnica za osnovne potrebe turista. Plaže imaju tuševe i u jednom delu suncobrane i ležaljke koji su dostupni uz konzumaciju pića. Prpeoruka je parovima koji žele da se izoluju i uživaju u miru i tišini. Tripiti beach je savršena za ronjenje jer se sastoji od veoma bogatog i šarenolikog podvodnog sveta.
Time Travel vas vodi u nezaboravnu avanturu jer vreme je za putovanja.

Letovanje Grčka Tasos Pesak


Letovanje Grčka Tasos Plaža

Letovanje Grčka Tasos More


Letovanje Grčka Tasos Beach Bar

 

 
Obaveštenje: Sve informacije na sajtu turističke agencije Time Travel su informativnog karaktera. U cilju potpune pouzdanosti molimo Vas da informacije proverite direktno u agenciji. Turistička agencija nastupa kao posrednik u prodaji aranžmana. Hvala na razumevanju.

Letovanje Leto More Autobusom Akcija Aranžmani Ponuda Povoljno Popusti Last First Minute Sajamski Popust Odmor Obilasci Destinacija Jeftino Cena Izlet Putovanje Vikend Putovanje Metropola Evropski Grad Zimovanje Skijanje Wellness Spa Dalake Destinacije Avionom Aktuelne Ponude 2024