top image

Letovanje Grčka Evia 2024


Leto Grčka Evia 2024 - Autobusom


Letovanje Grčka Evia 2024 -
Evia je drugo po veličini Egejsko ostrvo koje je najbliže Atini. Pored divnih plaža, bogato je i gustom borovom šumom koja prekriva čitavo ostrvo. Pored borove  šume, tu su i mnogobrojni potoci i reke, koje se prepliću čitavom njegovom širinom, veoma bogata i bujna vegetacija, koja čitavoj Eviji pruža nestvranu i autentičnu lepotu i predstavlja divnu oazu za uživanje i odmor. Pored prirodne lepote poseduje i razna drevna mesta i ima bogatu istoriju. Glani grad ovog ostrva je Halkida i preporuka je za posetioce jer predstavlja pravo turističko mesto u kojem se oseća tardicionalni grčki duh. Najtraženija i najpopularnija turistička mesta na ostrvu su Edipsos i Pefki.
Edipsos je banja Grčke i bogata je termalnim vodama koje izviru iz pukotina stena i predstavljaju pravi termalni ugođaj. Voda se u ovom mestu koristi kao lekovita, kako u hotelima, tako i u raznim lekovitim centrima koji su zastupljeni u ovom mestu. Na nekim izvorima ova lekovita vode dostiže temperaturu i do 70C i pomaže mnogim hroničnim oboljenjima. Pored toga što poseduje lekovitu vodu i termalne izvore, mesto je jako urbano i prepuno sadržaja. Dužinom čitave obale se prostire šetalište na kojem su smešteni restorani, kafići, barovi, taverne. Mesto turistima nudi bogat izbor smeštaja, od luksuznih spa hotela sa termalnom vodom, do skromnih apartmana na bazi najma. Preporuka je svima, i svi mogu naći sadržaje koji zadovoljavaju svačije potrebe. Plaža u Edipsosu se razlikuje od svih mesta i autentična je po tome što uglavnom dominiraju stene sa pukotinama gde izvire vruća termalna voda. U samom centru grada nalazi se plaža Eagli, a na svega 3km od mesta smeštena je divna plaža Agios Nikolaus. Prava rajska plaža koju nikako ne bi ste smeli da propustite je Porto Pefko, na svega 8km udaljenosti od Edipsosa.
Pefki je popularno letovalište ostrva Evija. Poseduje jako dugačku i široku plažu koja se prostire na oko 4km dužine i prekirvena je finim belim peskom, a na nekim mestima i sitnijim šljunkom. Mesto ima puno zelenila,  a najviše dominiraju četinari i borova šuma. Pefki u prevodu znači bor, što i opisuje samo mesto koje je okruženo borovom šumom. More je ovde veoma čisto i mirno bez vetrova i talasa. Plaža je pokrivena ležaljkama i suncobranima koji su na raspolaganju turistima, uz konzumaciju pića iz obližnjih barova. U Pefkiju možete doživeti najlepše prizore zalaska sunca. Mesto je manje ali prepuno svega: restorana, kafića, taverni, barova, poslatičarnica, radnji.  Iz Pefkija je vrlo dobro organizovan autobuski prevoz, tako da na primer za nekih 5 eura možete stiću autobusom do Edipsosa i provesti jedan divan dan u najpoznatijoj banji Grčke. Takođe, za samo 3 eura možete da obiđete najlepšu plažu u okolini ovog mesta, Elinika beach. Mesto je savršeno za miran i opuštajući odmor. Preporuka je za porodice sa malom decom zbog savršenih širokih plaža i plitkog mora,  ili za parove koji mogu da uživaju u dugim i romantičnim šetnjama uz obalu. Time Travel vas vodi u nezaboravnu avanturu jer vreme je za putovanja.

letovanje-grcka-edipsos


letovanje-grcka-evia2 

 
Obaveštenje: Sve informacije na sajtu turističke agencije Time Travel su informativnog karaktera. U cilju potpune pouzdanosti molimo Vas da informacije proverite direktno u agenciji. Turistička agencija nastupa kao posrednik u prodaji aranžmana. Hvala na razumevanju.

Letovanje Leto More Autobusom Akcija Aranžmani Ponuda Povoljno Popusti Last First Minute Sajamski Popust Odmor Obilasci Destinacija Jeftino Cena Izlet Putovanje Vikend Putovanje Metropola Evropski Grad Zimovanje Skijanje Wellness Spa Dalake Destinacije Avionom Aktuelne Ponude 2024