top image

Letovanje Grčka Stavros 2024


Leto Grčka Stavros 2024 - Apartmani

Letovanje Grčka Stavros 2024 - Stavros je jedno od prvih turističkih destinaicja koje je stvorilo ogromnu popularnost kada su srpski turisti u pitanju. Mesto pripada regiji Strimonikos ili takozvanoj Solunskoj regiji, a od Soluna je udaljeno nekih 75km. Stavros je pogodno tlo za ukrštanje morskih i planinskih struja koje se baš ovde susreću i stvaraju savršenu klimu posebno pogodnu za decu i sve one koji pate od disajnih i plućnih bolesti. Stavros mnogi zovu i vazdušnom banjom Grčke. Gradić je prelep i načičkan i bogat raznim sadržajem: restoranima, prodavnicama, kafićima, poslastičarnicama, tavernama, pekarama i mnogo toga. Ima dosta sadržaja i za decu, pa je odličan izbor za porodična letovanja. Poseduje mini luna park i igrališta za najmalđe. Gradska plaža koja se nalazi u Stavrosu je šljunkovito-peskovita a more je kristalno i čisto. Stavros se deli na novi deo i stari deo grada. Novi deo je prvenstveno sa novoizgrađenim objektima za izdavanje i hotelskim smeštajem, dok je stari deo sa gradskim trgom i radnjicama. U starom delu se nalazi deo mesta poznat pod nazivom Platani, koji je bogat zelenilom, cvećem i platanima i koji stvara prirodnu hladovinu u egzotični ambijent. U delu sa platanima su u ponudi Vile i Apartmani u većem broju, obzirom da veliki broj turista upravo traži ovaj deo mesta za svoje letovanje. Na par kilometara od Stavrosa se nalaze poznata mesta Asprovalta i Vrasna.
Plaže koje preporučujemo za obilzak u okolini Stavrosa:
Sam Stavros ima dve plaže nagrađene plavim zastavicama. Deli ih luka. Desno od luke kada se okrenete prema moru nalazi se plaža Platani. Ime je naravno dobila po platanima koji se nalaze duž celog njenog oboda i zasužni su za prirodan hlad. Prostor na kome ovi platani rastu uređen je poput parka tako da ovde možete uživati i vi i vaša deca i u plaži i u njemu. Na plaži su uglavnom klasični beach barovi u kojima uz plaćeno piće dobijate na korišćenje ležaljku i suncobran, ali možete vrlo lako pronaći i prazan prostor da na njega postavite svoju opremu. Ulazak u vodu je postepen, a plaža je peščana.
Levo od luke pruža se takozvana gradska plaža u Stavrosu. Karakteristike su joj vrlo slične, i ona je peščana, ulazak u vodu je postepen, a na njoj su beach barovi, ali ima i praznog prostora. Glavna razlika je nedostatak prirodnog hlada jer se uz obod ove plaže pruža šetalište i nema drveća.
Stavrosu pripada jedan veliki deo obale koju on zapravo deli sa ostalim mestima u zalivu Strimonikos, Vrasnom Paralijom, Nea Vrasnom i Asprovaltom. Poznato je da možete plažom prošetati kroz sva ova mesta. Ovom obalnom pojasu je zajedničko da je na plaži pesak i da su plaže dosta široke, što između ostalog znači da se ni u samom špicu sezone i gužve ne morate brinuti da li ćete naći svoje mesto pod suncem. Razlika je u tome što u Nea Vrasni i Asprovalti ulaz u vodu nije toliko postepen, pa je to povoljno za izvrsne plivače.
Vrasna i Asporvalta se pružaju na levo od Stavrosa, i ako planirate da se oslonite samo na svoje noge, a da ipak obiđete dosta plaža, to ćete ovde sigurno lako izvesti. Sa druge strane, dakle na desno od luke kada se prođe plaža Platani ima još plaža za svaku preporuku, ali bi do njih najbolje bilo ići kolima.
Kada se završi plaža Platani i put vas polako vodi iz Stavrosa, sa vaše leve strane ugledaćete plažu i beach bar Favela. Karakteristike su joj veoma slične kao kod ostalih u ovoj regiji, a poznata je po tome što se u ovom beach baru organizuju nastupi grčkih pevača, pa je je ovo jedno od mesta za večernji izlazak.
Plaža Milies je udaljena oko 1 km od centra Stavrosa i do nje se stiže vijugavim putem ka mestu Olimpijada. I ona je peščana i široka, ali joj širina varira. Na njoj su naravno beach barovi, ali uzimajući u obzir dužinu od 2 km, na njoj ćete bez sumnje naći i prostor da se osamite, ukoliko ne želite da budete u beach baru.
Kada krenete iz Stavrosa ka plaži Milies uz put ćete videti još jednu plažu čiji će Vas naziv verovatno nasmejati. U pitanju je plaža Jabanaki (Yabanaki). Kada su joj lokalci davali ime bili su vrlo kreativni jer se ovaj naziv može prevesti kao (mesto) za kupanjac. Međutim, verovatno niko od njih nije govorio srpski, ili su možda to namerno uradili sa ciljem da nam ova plaža i po imenu bude nezaboravna. Opet je u pitanju peščana plaža. Gotovo cela je prekrivena ležaljkama beach bara istog imena kao i plaža.
Kada se od Stavrosa uputite loklanim putem prema Halkidikiju i Svetoj Gori, prvo sledeće veće mesto na koje ćete naići je mesto Olimpijada. Od Stavrosa je udaljena nekih 20 km, a sam put do nje je možda pomalo naporan za vožnju ali je uživanje za oči. Plaža je naravno peščana sa beach barovima, a ovde možete uz samu obalu pronaći i restorane, poslastičarnice i sve ostale sadržaje koje jedno mesto treba da ima, budući da ovde možete i odsesti u apartmanima.
Time Travel vas vodi u nezaboravnu avanturu jer vreme je za putovanja.

grčka-stavros-time-travel


grcka-stavros-plaža-letovanje

letovanje-grcka-stavros-plaža


grcka-stavros-grad


20m od plaže
100m od plaže
Vila sa bazenom - 20m od plaže
Vila sa bazenom
100m od plaže
30m od plaže
Vila sa bazenom - 50m od plaže
130m od plaže
250m od plaže
350m od plaže
70m od plaže - Platani
Vila sa bazenom
Na plaži
120m od plaže
60m od plaže - Platani
150m od plaže
80m od plaže
100m od plaže
30m od plaže
200m od plaže
120m od plaže
400m od plaže
120m od plaže
150m od plaže
120m od plaže
370m od plaže
30m od plaže
500m od plaže
100m od plaže
70m od plaže
60m od plaže
U centru Stavrosa
50m od plaže
80m od plaže
250m od plaže
200m od plaže
U centru Stavrosa
300m od plaže - Platani
Vila sa bazenom
Povoljna cena
Novi deo Stavrosa
70m od plaže
100m od plaže - Platani
150m od plaže
Novi deo Stavrosa
150m od plaže
Vila sa bazenom
200m od plaže
150m od plaže

 

 
Obaveštenje: Sve informacije na sajtu turističke agencije Time Travel su informativnog karaktera. U cilju potpune pouzdanosti molimo Vas da informacije proverite direktno u agenciji. Turistička agencija nastupa kao posrednik u prodaji aranžmana. Hvala na razumevanju.

Letovanje Leto More Autobusom Akcija Aranžmani Ponuda Povoljno Popusti Last First Minute Sajamski Popust Odmor Obilasci Destinacija Jeftino Cena Izlet Putovanje Vikend Putovanje Metropola Evropski Grad Zimovanje Skijanje Wellness Spa Dalake Destinacije Avionom Aktuelne Ponude 2024