top image

Letovanje Tunis 2023

Leto Tunis 2023 - Hoteli


Letovanje Tunis 2023 - Tunis je autentična zemlja egzotične lepote. Zemlja kontrasta koju spaja prirodni most Evrope i Afrike. Tunis miriše na mediterasnko zelenilo, dok se ka jugu prostire peščana Sahara. Tunis se graniči sa Alžirom na zapadu i Libijom na jugoistoku. Presotali deo ove zemlje zapljuskuje Sredozemno more. Obala se proteže preko 1300 kilometara. U Tunisu su prevashodno duge i peščane plaže. Obiluje veoma prijatnom i toplom klimom pe je tokom čitave godine pogodna za boravak. Vraćamo se oazi vrhunskog odmora i avanture. Zemlja prebogate istorije i kontrasta čeka da vas ponovo oduševi! Dobro vam je poznata jedna od najposećenijih destinacija Mediterana, nepravedno osuđena na nešto dužu pauzu. Sada se vraća u visokom sjaju sa novim hotelima i dobro poznatom kvalitetnom uslugom i preljubaznim ugostiteljima. Od prelepe obale preko uzburkane istorije, prirodnih lepota do uzbudljive pustinje. Uživajte ponovo u mirisu jasmina, odmarajte na lepim peskovitim plažama – a ukoliko svom odmoru želite da dodate i notu avanture – Tunis će vam ostati u najlepšem sećanju. Tunis je država u Severnoj Africi sa istoimenim glavnim gradom. Granici se sa Alžirom na zapadu i Libijom na jugoistoku, ostatak države je ogranicen Sredozemnim morem. Njen geografski položaj je jako povoljan, sa izlazom na Sredozemno more i sa ne tako velikom površinom pustinje. Tunis je većinom planinska zemlja, sa ne baš raznovrsnom vegetacijom. Takođe, skoro da nema reka i jezera (ako se ne računaju slana jezera-šotovi). Glavni grad Tunisa je Tunis, a ostali veći gredovi su Sfax, Kairouan, Monastir, Sousse, Jafa. Tunis ima oko 10 miliona stanovnika, oko 2 miliona živi u gradu Tunisu. Stanovništvo Tunisa čine oko 99% muslimana, ostalo su hrišćani. Kairouan (Keruan) je četvrti sveti grad po značaju u muslimanskom svetu posle Meke, Medine i Jerusalima , mada ga smatraju i najsvetijim gradom Magreba.
Danas značajna turistička destinacija, Tunis, može da se pohvali sa oko 6 miliona turista godišnje koji posećuju poznata letovališta.
Izleti u Tunisu:
SAHARA
Doživite pustinju sa kulisa za Ratove zvezda. Pored Sahare koja pruža neverovatno iskustvo posetićete El Jem, veliko slano jezero Chott El Jerid, jahaćete kamile, ići na jeep safari, posetiti oazu sa pola miliona stabala palmi i posetiti Kairouan, četvrti sveti grad po značaju u muslimanskom svetu.
TUNIS – KARTAGINA – SIDI BOU SAID
Poseta prestonici, Tunisu, obilazak muzeja Bardo, čuvenom po zbirci mozaika, obilazak centra grada i medine, odlazak do Kartagine, poseta čuvenim rimskim termama. Zatim obilazak plavo-belog sela Sidi Bou Said, gradića umetnika i pisaca. Time Travel je spremio bogat izbor hotelskog smeštaja od kojih su neki baš veliki i graciozni resorti. Najpopularnija turistička mesta koja vam preporučujemo su: Đerda, Duz, Hamamet, Jasmin Hamamet, Mahdija, Port El Kantaui, Monastir, Sus, Tozer, Gamart. Pogledajte široku ponudu hotelskog smeštaja u navedenim turističkim mestima i rezervišite svoje letoavnje. Direktnim čarter letom iz Beograda uplovite u ovu Egzotičnu zemlju i osetite njenu energiju jer vreme je za putovanja.

letovanje-tunis-naslovna


Đerba od 602€
Egzotično strvo u Tunisu koje odiše posebnom enregijom i lepotom. Okruženo palmama i dugim peščanim plažama. U ponudi su hoteli koji nude bogatu uslugu i savršene hotelske plaže za sunčanje i kupanje. Đerba je savršena baza za obilazak Sahare.
Hamamet od 520€
Široke plaže, sitan beli pesak, kristalno čisto more. Hammamet je pravi izbor za sve ljubitelje kupanja i sučanja. Samo mesto je okruženo prelepim šarenim cvećem i visokim palmama sa lepim popločanim ulicama. U ponudi su hoteli koji gostima pružaju visoko kvalitetnu uslugu.
Jasmin Hamamet od 391€
Urbani deo Tunisa prepun radnji, butika, kafića i prodavnica. Prostire se dužinom od oko 3km do prelepe Marine u samom mestu. U ponudi su hoteli u kojima gosti mogu da uživaju na peščanim plažama koje zapljuskuje kristalno čisto more. Preporuka mladima i svim putnicima koji vole malo življi odmor. Odličan odnos cene i kvaliteta hotelskog smeštaja.
Mahdija od 381€
Slikovit gradić koji je zadržao stari izgled Tunisa. Preporuka je putnicima koji vole mirniji odmor. Plaže u Mahdiji su posute belim peskom a more je prozirne plave boje. U ponudi su hoteli koji gostima nude razne sadržaje i visoku uslugu. Hoteli u Mahdiji imaju povoljnije cene od većine ostalih mesta u Tunisu.
Port El Kantaui od 425€
Jedno od najpopularnijih letovališta u Tunisu. Autentičnost ovog mesta su specifične bele kućice sa izrazito plavim krovovima. Port poseduje veliku Marinu koja posebno krasi samo letovalište. Gostima su na raspolaganju hoteli različite kategorizacije sa pristupačnim cenama. Peščane i duge plaže zapljuskuju talasi kristalnog i čistog mora. Od poznatog letovališta Sus, mesto je udaljeno svega 6km
Monastir od 398€
Nekadašnje malo ribarsko mesto, a danas moderni turistički centar prepun sadržaja. U Monastiru se nalazi i sam aerodrom gde naši putnici sleću kada letuju u Tunisu. Destinacija je savršena za sve turiste. Odlična kombinacija pravog odmora i dobrog provoda. U ponudi su hoteli koji poseduju široke peščane plaže u kombinaciji sa tirkizno plavim morem.
Sus od 468€
Sus je kombinacija modernog i starog Tunisa. Od aerodroma je udaljen svega 20km. Od poznatog letovališta Port El Kantaoui je spojen šetalištem koje se prostire dužinom od oko 6km. Turistima nudi veliki broj hotela sa privatnim plažama koje su posute lepim belim peskom. Preporuka je za sve one koji vole kombinaciju mirnog i urbanog odmora.
Tozer od 398€
Tozer se nalazi na samom početku Sahare. Savršena je destinacija za ljubitelje avanture i obilaska pustinje. Specifičan je po tome što ne izlazi na more ali je veoma popularna turistička destinacija. Poseduje egzotično jezero i istorijske znamenitosti koje su takođe veoma posećene od strane turista. Preporuka za sve avanturiste.
Gamart od 531€
Gamart se nalazi na svega 15km udaljenosti od prestonice Tunisa. Preko dana je tiho letovalište, dok u večernjim satima oživi. Kod turista je poznata kao elitna destinacija jer poseduje graciozne i raskošne hotele. Preporuka je za sve one koji uživaju u luksuzu i bogatom noćnom provodu.
Duz od 398€
Ova oaza usred pustinje obiluje posebnom lepotom. Okružena peščanim dinama, sa izlaskom na prelepo tirkizno more. Savršeno je za ljubitelje mirnog letovanja. Specifično mesto koje će siguno ostaviti poseban utisak na svakog turistu koji bude posetio Duz. Po pustinji šeta veliki broj kamila koje su spremne za jahanje i šetnju kroz peščane dine.


Obaveštenje: Sve informacije na sajtu turističke agencije Time Travel su informativnog karaktera. U cilju potpune pouzdanosti molimo Vas da informacije proverite direktno u agenciji. Turistička agencija nastupa kao posrednik u prodaji aranžmana. Hvala na razumevanju.

Letovanje Leto More Autobusom Akcija Aranžmani Ponuda Povoljno Popusti Last First Minute Sajamski Popust Odmor Obilasci Destinacija Jeftino Cena Izlet Putovanje Vikend Putovanje Metropola Evropski Grad Zimovanje Skijanje Wellness Spa Dalake Destinacije Avionom Aktuelne Ponude 2023