top image

Letovanje Crna Gora 2024


Leto Crna Gora 2024 - Hoteli i Apartmani

Letovanje Crna Gora 2024 - Letovanje u Crnoj Gori je jedno od nezaobilaznih kada su u pitanju srpski turisti. Mediteranska klima, kristalno more i blizina svih destinacija, čine Crnogorsko primorje veoma posećenom destinacijom. Imamo široku pnudu u Barksoj, Budvanskoj, Bokokotorskoj, Hercegnovačkoj i Ulcinjskoj rivijeri. Crna gora je smeštena na jugu Jadranskog mora. Crna Gora je država u južnoj Evropi koja leži na obali Jadranskog mora na Balkanskom poluostrvu. Krase je prirodna bogatstva, pitome plaže, gorska jezera, brze reke koje usecaju veličanstvene kanjone. Graniči se na istoku i severoistoku sa Srbijom, na zapadu i severozapadu sa Hrvatskom i Bosnom i Hercegovinom i na jugu i jugoistoku sa Albanijom. Na jugozapadu je Jadransko more deli od Italije. Glavni i ujedno najveći grad je Podgorica. Crna Gora se rasprostire od visokih vrhova na granici sa Srbijom i Albanijom i širi se velikom ravnicom koja se prostire nekoliko kilometara. Ravnica grubo nestaje na severu, gdje se Lovćen i Orjen naglo spuštaju u Boku Kotorsku. Uličice i trgovi Starog budvanskog grada pamte ljudske stope više od 2000 godina unazad. Kameni reljefi u dosluhu sa legendama čuvaju priče o drevnoj romansi, o ljubavi jačoj od života i od smrti. Na ovom malom kamenitom poluostrvu ukrstile su se mnoge kulture i svaka je ostavila svoj zapis. Herceg Novi je jedan od najmlađih gradova na Jadranu. Grad hiljadu stepenica je idealan za letovanje u Crnoj Gori. Jadranska oblast se dijeli na: Bokokotorski zaliv, Crnogorsko ili Paštrovićko primorje, Barsko polje, Skadarski basen i Zetsko-Bjelopavlićku ravnicu. U Crnoj Gori ima toliko prirodnog bogatstva, pitomih plaža, bistrih jezera, predivnih planina i reka. Duge peščane i šljunkovite plaže, istorijski gradovi, divlja priroda - to je crnogorska obala. Crnogorska obala sa svojom dužinom od 293,5km i 117 plaža, čini 18% ukupne crnogorske teritorije. Brojne plaže i uvale, specifična plavo - zelena boja bistrog mora, zaleđe sa visokim planinama i Bokokotorski zali- najlepši fjord Mediterana.Crna Gora je zemlja bogata brojnim prirodnim lepotama, a kad je reč o Jadranskom priobalju ono svakako predstavlja najvažniji i najlepši deo Crne Gore.
Ukoliko se odlučite da svoje leto provedete u Crnoj Gori, mi ćemo se potruditi da vam ukažemo na neke od najlepših plaža, kako bismo vam pomogli u odabiru prave destinacije…
Miločer –Kraljičina plaža - U neposrednoj blizini Svetog Stefana nalazi se mesto Miločer koje je poznato po prelepoj peščanoj plaži, odličnim hotelima i bujnom rastinju. Nedaleko se nalazi Kraljičina plaža, koja je od mnogih smatrana za jednu od najlepših na Mediteranu. Plaža je duga nešto manje od 300 m, okružena bujnom šumom i locirana u neposrednoj blizini letnje rezidencije Karađorđevića.
Lučice –Petrovac - Na oko 500m od Petrovca sakrivena iza čempresa i borovine nalazi se prelepa peščana plaža Lučice, smeštena u maloj uvali. Lučice su poznate po nestvarno svetlo plavom, čistom moru. Na plaži se nalazi nekoliko barova, postavljene su ležaljke i suncobarni ali takodje možete pronaći i slobodan prostor na pesku.
Plavi horizonti-Tivat - Na poluostrvu Luštica, nalazi se prelepa plaža Plavi Horizonti. Plaža je već godinama veoma popularna kako zbog finog zlatnog peska i prelepog čistog Jadrana, tako i zbog bogate mediteranske vegetacije , koja posetiocima i u najvrelijim danima pruža prijatan hlad. Plaža je posebno popularna među porodicama sa decom zbog dugog plićaka, uređenosti i divne prirode. Na plaži možete iznajmitii suncobrane i ležljke, a ovde je smešten i odličan restoran domaće kuhinje.
Žanjice-Herceg Novi - Plaža Žanjice nalazi se u uvali Mirište, nedaleko od atraktivnog letovališta Herceg Novog. Plaža je duga oko 300 m, prekrivena belim kamenom, okružena maslinjacima, a okružuje je bistro i čisto more. Plaža je pristupačna kako autom tako i brodićima koji svakodnevno saobraćaju. Plaža je uređena i ovde se nalazi nekoliko restorana u kojima možete isprobati odlične crnogorske specijalitete. Na plaži možete obezbediti suncobrane i ležaljke, a odavde možete brodićima posetitii atraktivnu – Plavu špilju.
Jaz-Budva - Na par kilometara od Budve nalazi se i plaža Jaz, koja predstavlja jednu od najdužih, a po mišljenju mnogih i jednu od najlepših plaža Crne Gore. Ova plaža sastoji se iz dva dela, od kojih je jedan nekada bio nudistička plaža. Jaz je poznat i po brojnim dešavanjim i koncertima, koji se ovde često održavaju. Takođe ovo je i jedno od omiljnih mesta kampera. Zbog svega toga ova plaža je posebno popularna među mladima.
Rafailovići - Malo naselje u istočnom delu Bečića koje je povezano i sa Budvom lepim šetalištem u dužini od 3 km, takođe privlači veliki broj turista. Plaža spada u jednu od najlepših na Jadranu, a u samom mestu naći ćete veliki broj luksuznih apartmana, hotela, dobrih restorana i kafića. U Rafailovićima je i marina za čamce i glisere. Nedaleko se nalazi i poznata plaža Kamenovo, do koje se dolazi kroz mali tunel, koju ukoliko se nađete u ovom delu Jadrana, svakako treba da posetite.
Šušanj - Ukoliko ste ljubitelji mirnijeg odmora i volite da ceo dan provedete na plaži, Šušanj je upravo mesto koje će vam to omogućiti. Gusta borova šuma nadomak plaže učiniće vrele letnje dane i više nego prijatnim. Plaža je kamenita, a more bistro. Šušanj je povezan sa Barom dugim šetalištem uz plažu, dok se usput nižu kafići i barovi.
Čanj - Čanj je još jedno mesto u Crnoj Gori koje se može pohvaliti dugom lepom plažom. Plaža se prostire u dužini od 1200 m i prekrivena je sitnim belim šljunkom zbog čega je nazivaju – Bisernom plažom. Ljubiteljima mirnog, porodičnog odmora Čanj pruža sve preduslove za dobar odmor.
Sutomore - Duga uska šljunkovito-peščana plaža, toplo more i mnoštvo restorana, kafića i barova duž plaže, stavljaju Sutomore u sam vrh turističkih atrakcija u Crnoj Gori. Brda prekrivena mediteranskom vegetacijom, u zaledju daju poseban ton ovom popularnom letovalištu, koje podjednako vole i oni koji vole dobar provod ali i oni koji preferiraju mirniji odmor.
Buljarice - Plaža u Buljaricama je duga preko 2200 metara i spada u jednu od najdužih i najlepših na crnogorskom primorju. Plaža je šljunkovito-peskovita i pogodna za autokampere. Ljubitelji nautičkog turizma ovde će svakako uživati.U najpoznatijim turističkim destinacijama ćete naći dobar provod i zabavu, kao i pravi odmor uz kupanje i sunčanje na obali. Time Travel agencija je spremila za vas veliki broj kako hotleskog tako i apartmanskog smeštaja.

letovanje-crna-gora-naslovna1

letovanje-crna-gora-naslovna2
Ulcinj od 248€
Mesto je smešteno u južnom delu Crne Gore. Južni deo Ulcinja zapljuskuju talasi mora, dok istočnim delom protiče reka Bojana. Poseduje veoma dugačku plažu posutu najfinijim puder peskom. Plaža je po mnogima najlepša ovde, veoma široka, dok je more mirno i kristalno čisto. Grad je brdovit i nalazi se u neposrednoj blizini turističkog centra - Bar. Preporuka je za sve tipove turista jer pored prelepe plaže ima i dosta sadržaja, kako za decu tako i za odrasle.
Bar od 169€
Bar je jedan od najsučanijih gradova Crne Gore. Krasi ga veličanstvena luka koja je glavni faktor trgovine u ovoj zemlji. Uz samu luku su prelepi kafići, restorani u kojima možete da uživate. Posebnu lepotu ima u večernjim satima. Pored plaža za kupanje i sunčanje u samom mestu, u neposrednoj blizini se nalazi Šušanj sa prelepom plažom okruženom zelenilom. Bar je izuzetan grad za šoping jer poseduje mnogobrojne butike, tržne centre i radnje.
Bečići od 199€
Bečići su jedna od najpopularnijih destinacija Crne Gore. Nalaze se nadomak poznate Budve. Od Budve su udaljeni oko 3km i povezani šetalištem. U Bečićima imate veliki broj hotela i apartmana za smeštaj tursita. Na šetalištu se nalaze kafići i restorani u kojima možete da uživate u ukusnoj hrani i piću. Plaža u Bečićima je šljunkivto peskovita a more je kristalno čisto. Idealno je za porodični odmor i boravak sa decom.
Budva od 129€
Budva je jedno od najpopularnijih destinacija Crne Gore. Krase je hoteli i apartmani u kojima možete uživati tokom letovanja. Dužinom obale se prostire prelepo šetalite načičkano restoranima, kafićima i beach barovima. Ovo mesto posebno krasi stari grad koji je smešten na kraju šetališta. Prelep ambijent sa kamenim kućicama, uskim uličicama, mediterasnkim restoranima i mnogobrojnim radnjicama. Budva je poznata po veoma bogatom noćnom životu, pa je omiljena destinacija mladih.
Čanj od 99€
Čanj predstavlja mirnu destinaciju Crne Gore. Idealno mesto za porodičan odmor. Ima lepu šljunkovitu plažu i tirkizno more. Ovo mesto ima lepe manje hotele i apartmane koji imaju odličan odnos cene i kvaliteta. Smešten je na potezu između dva velika turistička centra Bara i Budve. Ako idete svojim kolima možete obići ova dva grada. U samom mestu je malo šetalište sa restoranima i kafićima.
Dobre Vode od 159€
Prelepa uvala smeštena između Ulcinja i Bara. Mesto je malo i savršeno za porodična letovanja. Ima široku plažu koja nosi naziv "Veliki Pijesak". Preporuka je za sve koji imaju probleme sa disajnim putevima i bronhitisom. Zbog posebne klime koja vlada, ovo mesto mnogi nazivaju "vazdušnom banjom". Kombinacija planina, mora i sunca je pun pogodan za lep i prijatan odmor.
Herceg Novi od 199€
Herceg Novi se nalazi na ulazu u Bokokotorski zaliv. Uređeno letovalište sa dosta palmi i lepim belim kućicama. Gostima su na raspolaganju hoteli i apartmani za boravak. Od Beograda je mesto udaljen svega 620 km. Plaža je šljunkovita a more čisto i prijatno za kupanje. U samom gradu se nalazi veliki broj restorana i kafića u kojima možete da uživate. Preporuka je za miran i porodični odmor.
Igalo od 159€
SImpatično mesto nadomak Herceg Novog. Igalo predstavlja centar zdravstvenog turizma Crne Gore. Poseduje lekovito blato i rehabilitacioni centar sa lečilištem. Tu su i mnogi apartmani i hoteli za boravak turista. Preporuka je svima koji žele pravi i opuštajući odmor. Pored lekovitog blata, tu su i termalni izvori koji su idealni za rehabilitaciju i oporavak.
Kotor od 219€
Kotor predstvalja značajnu luku Crne Gore i spada u najstarije gradove ove zemlje. Krase ga lepe popločane i uske ulice, načičkane lepim restoranima, kafićima i kamenim kućama. U samom centru su smešteni moderni butici za šoping i lepo uređeno šetalište. Poseduje dosta noćnih barova pa je samim tim i dobra destinacija za mlade koji uživaju u noćnom provodu. Stari deo grada je po mnogima najlepši deo Kotora.
Petrovac od 119€
Petrovac je smešten tačno između dva najpoznatija letovališta Budve i Bara. Poseduje dugu i peščanu plažu sa kristalnim morem. Dužinom obale, prostire se lepo šetalište sa restoranima i kafićima za uživanje. Ima izuzetne hotele koji nude visoku uslugu, kao i apartmane za boravak. Mesto je savršeno za porodična letovanja i miran odmor. Zbog bujne vegetacije, more ima neoposivo lepu tirkiznu boju.
Rafailovići od 99€
Rafailovići su jedno od najtraženijih i najpopularnijih mesta Crne Gore. Nalaze se nadomak Budve i Bečića. Plaža je peščana sa kristalnom i veoma čistom vodom. U ovom mestu imate veliki broj hotela i apartmana, kao i dosta restorana i kafića u kojima možete da uživate. Mesto je urbano ali malo, pa je preporuka za miran i porodičan odmor. Do Budve ili Bečića možete lako doći popločanim šetalištem uz obalu.
Šušanj od 109€
Šušanj je simpatično mesto u neposrednoj blizini Bara. Poseduje prelepu šljunkovitu plažu okruženu zelenilom. Na pojedenim mestima se platani spuštaju skroz do obale pa prave prirodan hlad. Mesto je malo ali jako lepo sa prelepim šetalištem uz obalu. Ima lep restoran na samoj plaži sa jednim od najlepših pogleda na more, koji je naša preporuka. Ovo mesto ima dobar odnos cene i kvaliteta, pa je preporuka za sve koji žele prijatan i mirniji odmor.
Sutomore od 159€
Prelepo mesto ušuškano između Bara i Petrovca. Važi za jedno od najpopularnijih letovališta ove zemlje. Poseduje veoma dugu plažu posutu sitnim peskom. Ima dosta sadržaja kako za decu, tako i za odrasle. Preporuka je za sve topive gostiju. Stomore ima dosta hotela i apartmana za boravak. Važi za jedno veće mesto, pa je odličan spoj urbanog i mirnog odmora.
Tivat od 229€
Tivat je urbani turistički grad Crne Gore. Nalazi se u centralnom delu Boke Kotorske. Važi za jedan od glavnih centara jer poseduje aerodrom. Grad je veoma lepo uređen sa prelepim parkovima i palmama. Ima dosta restorana, kafića, prodavnica, beach barova i ostalog sadržaja. Poseban ukras ovog grada je prelepa marina "Porto Montenegro", koja u toku sezone poseduje najlepše jahte i jedrilice. Sam Tivat, kao i okolina poseduje egzotične plaže i uvale sa prelepim tirkiznim morem.

 

 
Obaveštenje: Sve informacije na sajtu turističke agencije Time Travel su informativnog karaktera. U cilju potpune pouzdanosti molimo Vas da informacije proverite direktno u agenciji. Turistička agencija nastupa kao posrednik u prodaji aranžmana. Hvala na razumevanju.

Letovanje Leto More Autobusom Akcija Aranžmani Ponuda Povoljno Popusti Last First Minute Sajamski Popust Odmor Obilasci Destinacija Jeftino Cena Izlet Putovanje Vikend Putovanje Metropola Evropski Grad Zimovanje Skijanje Wellness Spa Dalake Destinacije Avionom Aktuelne Ponude 2024