top image

Letovanje Crna Gora 2023

Leto Crna Gora 2023

Letovanje Crna Gora 2023 - Letovanje u Crnoj Gori je jedno od nezaobilaznih kada su u pitanju srpski turisti. Mediteranska klima, kristalno more i blizina svih destinacija, čine Crnogorsko primorje veoma posećenom destinacijom. Imamo široku pnudu u Barksoj, Budvanskoj, Bokokotorskoj, Hercegnovačkoj i Ulcinjskoj rivijeri. Crna gora je smeštena na jugu Jadranskog mora. Crna Gora je država u južnoj Evropi koja leži na obali Jadranskog mora na Balkanskom poluostrvu. Krase je prirodna bogatstva, pitome plaže, gorska jezera, brze reke koje usecaju veličanstvene kanjone. Graniči se na istoku i severoistoku sa Srbijom, na zapadu i severozapadu sa Hrvatskom i Bosnom i Hercegovinom i na jugu i jugoistoku sa Albanijom. Na jugozapadu je Jadransko more deli od Italije. Glavni i ujedno najveći grad je Podgorica. Crna Gora se rasprostire od visokih vrhova na granici sa Srbijom i Albanijom i širi se velikom ravnicom koja se prostire nekoliko kilometara. Ravnica grubo nestaje na severu, gdje se Lovćen i Orjen naglo spuštaju u Boku Kotorsku. Uličice i trgovi Starog budvanskog grada pamte ljudske stope više od 2000 godina unazad. Kameni reljefi u dosluhu sa legendama čuvaju priče o drevnoj romansi, o ljubavi jačoj od života i od smrti. Na ovom malom kamenitom poluostrvu ukrstile su se mnoge kulture i svaka je ostavila svoj zapis. Herceg Novi je jedan od najmlađih gradova na Jadranu. Grad hiljadu stepenica je idealan za letovanje u Crnoj Gori. Jadranska oblast se dijeli na: Bokokotorski zaliv, Crnogorsko ili Paštrovićko primorje, Barsko polje, Skadarski basen i Zetsko-Bjelopavlićku ravnicu. U Crnoj Gori ima toliko prirodnog bogatstva, pitomih plaža, bistrih jezera, predivnih planina i reka. Duge peščane i šljunkovite plaže, istorijski gradovi, divlja priroda - to je crnogorska obala. Crnogorska obala sa svojom dužinom od 293,5km i 117 plaža, čini 18% ukupne crnogorske teritorije. Brojne plaže i uvale, specifična plavo - zelena boja bistrog mora, zaleđe sa visokim planinama i Bokokotorski zali- najlepši fjord Mediterana.Crna Gora je zemlja bogata brojnim prirodnim lepotama, a kad je reč o Jadranskom priobalju ono svakako predstavlja najvažniji i najlepši deo Crne Gore.
Ukoliko se odlučite da svoje leto provedete u Crnoj Gori, mi ćemo se potruditi da vam ukažemo na neke od najlepših plaža, kako bismo vam pomogli u odabiru prave destinacije…
Miločer –Kraljičina plaža - U neposrednoj blizini Svetog Stefana nalazi se mesto Miločer koje je poznato po prelepoj peščanoj plaži, odličnim hotelima i bujnom rastinju. Nedaleko se nalazi Kraljičina plaža, koja je od mnogih smatrana za jednu od najlepših na Mediteranu. Plaža je duga nešto manje od 300 m, okružena bujnom šumom i locirana u neposrednoj blizini letnje rezidencije Karađorđevića.
Lučice –Petrovac - Na oko 500m od Petrovca sakrivena iza čempresa i borovine nalazi se prelepa peščana plaža Lučice, smeštena u maloj uvali. Lučice su poznate po nestvarno svetlo plavom, čistom moru. Na plaži se nalazi nekoliko barova, postavljene su ležaljke i suncobarni ali takodje možete pronaći i slobodan prostor na pesku.
Plavi horizonti-Tivat - Na poluostrvu Luštica, nalazi se prelepa plaža Plavi Horizonti. Plaža je već godinama veoma popularna kako zbog finog zlatnog peska i prelepog čistog Jadrana, tako i zbog bogate mediteranske vegetacije , koja posetiocima i u najvrelijim danima pruža prijatan hlad. Plaža je posebno popularna među porodicama sa decom zbog dugog plićaka, uređenosti i divne prirode. Na plaži možete iznajmitii suncobrane i ležljke, a ovde je smešten i odličan restoran domaće kuhinje.
Žanjice-Herceg Novi - Plaža Žanjice nalazi se u uvali Mirište, nedaleko od atraktivnog letovališta Herceg Novog. Plaža je duga oko 300 m, prekrivena belim kamenom, okružena maslinjacima, a okružuje je bistro i čisto more. Plaža je pristupačna kako autom tako i brodićima koji svakodnevno saobraćaju. Plaža je uređena i ovde se nalazi nekoliko restorana u kojima možete isprobati odlične crnogorske specijalitete. Na plaži možete obezbediti suncobrane i ležaljke, a odavde možete brodićima posetitii atraktivnu – Plavu špilju.
Jaz-Budva - Na par kilometara od Budve nalazi se i plaža Jaz, koja predstavlja jednu od najdužih, a po mišljenju mnogih i jednu od najlepših plaža Crne Gore. Ova plaža sastoji se iz dva dela, od kojih je jedan nekada bio nudistička plaža. Jaz je poznat i po brojnim dešavanjim i koncertima, koji se ovde često održavaju. Takođe ovo je i jedno od omiljnih mesta kampera. Zbog svega toga ova plaža je posebno popularna među mladima.
Rafailovići - Malo naselje u istočnom delu Bečića koje je povezano i sa Budvom lepim šetalištem u dužini od 3 km, takođe privlači veliki broj turista. Plaža spada u jednu od najlepših na Jadranu, a u samom mestu naći ćete veliki broj luksuznih apartmana, hotela, dobrih restorana i kafića. U Rafailovićima je i marina za čamce i glisere. Nedaleko se nalazi i poznata plaža Kamenovo, do koje se dolazi kroz mali tunel, koju ukoliko se nađete u ovom delu Jadrana, svakako treba da posetite.
Šušanj - Ukoliko ste ljubitelji mirnijeg odmora i volite da ceo dan provedete na plaži, Šušanj je upravo mesto koje će vam to omogućiti. Gusta borova šuma nadomak plaže učiniće vrele letnje dane i više nego prijatnim. Plaža je kamenita, a more bistro. Šušanj je povezan sa Barom dugim šetalištem uz plažu, dok se usput nižu kafići i barovi.
Čanj - Čanj je još jedno mesto u Crnoj Gori koje se može pohvaliti dugom lepom plažom. Plaža se prostire u dužini od 1200 m i prekrivena je sitnim belim šljunkom zbog čega je nazivaju – Bisernom plažom. Ljubiteljima mirnog, porodičnog odmora Čanj pruža sve preduslove za dobar odmor.
Sutomore - Duga uska šljunkovito-peščana plaža, toplo more i mnoštvo restorana, kafića i barova duž plaže, stavljaju Sutomore u sam vrh turističkih atrakcija u Crnoj Gori. Brda prekrivena mediteranskom vegetacijom, u zaledju daju poseban ton ovom popularnom letovalištu, koje podjednako vole i oni koji vole dobar provod ali i oni koji preferiraju mirniji odmor.
Buljarice - Plaža u Buljaricama je duga preko 2200 metara i spada u jednu od najdužih i najlepših na crnogorskom primorju. Plaža je šljunkovito-peskovita i pogodna za autokampere. Ljubitelji nautičkog turizma ovde će svakako uživati.U najpoznatijim turističkim destinacijama ćete naći dobar provod i zabavu, kao i pravi odmor uz kupanje i sunčanje na obali. Time Travel agencija je spremila za vas veliki broj kako hotleskog tako i apartmanskog smeštaja.

letovanje-crna-gora
Obaveštenje: Sve informacije na sajtu turističke agencije Time Travel su informativnog karaktera. U cilju potpune pouzdanosti molimo Vas da informacije proverite direktno u agenciji. Turistička agencija nastupa kao posrednik u prodaji aranžmana. Hvala na razumevanju.

Letovanje Leto More Autobusom Akcija Aranžmani Ponuda Povoljno Popusti Last First Minute Sajamski Popust Odmor Obilasci Destinacija Jeftino Cena Izlet Putovanje Vikend Putovanje Metropola Evropski Grad Zimovanje Skijanje Wellness Spa Dalake Destinacije Avionom Aktuelne Ponude 2023